Omgeving

Centraal tussen de mooie historische steden Aken, Luik en Maastricht ligt Noorbeek (Norbik in het Limburgs). Omarmd door de befaamde Belgische Voerstreek en beschut door de mooiste heuvelruggen van Zuid-Limburg vindt u hier één van de weinige idyllische plekjes die Nederland rijk is. Het beschermd dorpsgezicht, ligt ‘verscholen’ in het dal van de Noor, een rivier die in de Wesch ontspringt. Deze naam is ontstaan omdat bij de bron in vroegere tijden de was (wesj) werd gespoeld. De oude wasplaats is nog steeds te zien.

Het kleine traditierijke kerkdorp in de Zuid-Limburgse gemeente Eijsden-Margraten is één van de zuidelijkst gelegen plaatsen van Nederland. Vanaf de camping zie je daadwerkelijk België al liggen!

Het pittoreske Limburgse dorp ligt op het traject van de alom bekende Mergellandroute. Door de ligging in het dal lopen de invalswegen van het dorp via steile hellingen (gemiddeld 10%) wat dit een uitdaging maakt voor de wielersport. 

Goede busverbindingen (bus stopt direct voor de camping) brengen u snel naar Maastricht en Aken, de Europese winkelsteden bij uitstek. 

Doordat de camping midden in de euregio is, zijn de mogelijkheden enorm. Onderstaand vindt u een aantal links naar in eerste instantie:

  • de verschillende toeristische diensten van de regio (daar kunt u ook makkelijk zoeken naar daguitstapadressen, restaurants ed)
  • de dichtsbijzijnde steden met hun eigen toeristische site
  • grote evenementen die in de regio te doen zijn (zeker geen volledige lijst!)